Kjøpe lysrør: Det du trenger å vite

Kjøpe lysrør: Det du trenger å vite

Å finne riktige lysrør kan for mange virke som en vanskelig oppgave. Lysrør kommer i mange forskjellige former, størrelser, farger og med forskjellige egenskaper. Med så mange muligheter er det fort å bli forvirret. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite for å finne passende lysrør.

Størrelse

Når du skal kjøpe lysrør er det veldig viktig at du kjøper riktig størrelse. Du må først finne ut av diameteren eller lysrørets omkrets. Dette kan du finne ut ved å se på nummeret, slik som T8 lysrør eller T5. Vær sikker på at du kjøper riktig størrelse, slik at lysrøret passer.

Fargetone

Når du har funnet ut lysrørets størrelse, må du bestemme deg for fargetone. Når du skal bestemme deg for hvilken fargetone du bør kjøpe, bør du tenke på hvilket rom lysrøret skal være i. Er det i et produksjonsanlegg? Er det et sykehus? Er det på et utstillingslokale? Er det på et kontor? Fargen du velger har mye å si på hvordan rommet føles og ser ut.

Kaldhvit lysrør er vanlig på de fleste kontorer, sykehus og produksjonsanlegg. De gir optimal belysning for disse omgivelsene. Hus, restauranter og hoteller vil ha nytte av en varmere hvitfarge som gir en mer behagelig atmosfære. En fargetone mellom kald og hvit passer godt for dagligvarebutikker, utstillingslokaler og supermarkeder.

Hvordan erstatte det gamle T8 lysrøret til LED-rør

Lurer du på hvordan erstatte det gamle T8-lysrøret til LED-rør i en armatur med elektronisk ballast? Først må du skru av strømmen. Deretter roterer du lysrøret 45 grader og fjerner det fra armaturet. Sett deretter et nytt LED lysrør i armaturet og fest det lysrøret ved rotere det 45 grader, og slå på strømmen. Når dette er gjort har du byttet lysrøret på en vellykket måte!

Comments Off