Hva kan du egentlig gjøre selv på elbilen?

Hva kan du egentlig gjøre selv på elbilen?

En alt større del av bilparken i Norge har elektrisk drivlinje, og for bileiere som kanskje har vært vant til å kunne skru litt selv på bilen kan dette være en uvant overgang. Selvfølgelig har også biler basert på fossilt drivstoff utviklet seg dramatisk, men det er først med elbilene som det da for eksempel virkelig ikke finnes noe du kan gjøre selv på motoren.

Samtidig er selvfølgelig behovet for bilpleieprodukter nesten uendret sammenlignet med andre biltyper. Med unntak av for eksempel motorvask er behovet for vedlikehold av karosseriet og lignende det samme. Da kan det også være greit med gunstig prisede produkter fra for eksempel https://www.billigbilpleie.no/, der det også er mulig å søke opp biltype med registreringsnummer.

Skifte slitedeler på en elbil

Hva du kan skifte selv av slitedeler er selvfølgelige ekstremt avhengig av type bil. For noen av de mer komplekse bilene som er bygget fra bunnen av som elbiler er det begrenset hva du kan gjøre, i andre tilfeller handler det om biler som i bunnen er de samme som de med bensinmotor. Da er det selvfølgelig også mulig å gjøre alt av vedlikehold som du kunne ha gjort på en vanlig fossildrevet bil.

Noen spesielle huskeregler i forhold til elbiler

Det finnes også noen spesielle egenskaper ved elbiler som er viktige å følge med på. Noen er avhengig av modell, som for eksempel enkelte importerte biler som trenger ekstra utstyr og vedlikehold for å overleve den norske vinteren.

Andre temaer er mer allmenngyldige, som for eksempel litt ekstra søkelys på bremser. Det er viktig å huske på at mange elbiler i stor grad bremser ved å regenerere strøm fra hjulene, og det medfører at bremsene brukes i liten grad. Det er i utgangspunktet en positiv ting, men samtidig kan det medføre økt risiko for rust på bremseskiver. Det kan medføres store kostnader hvis det ikke oppdages i tide.

Comments Off