Bruker du for mye vaskemiddel og tøymykner?

Bruker du for mye vaskemiddel og tøymykner?

Riktig dosering av vaskemiddel og tøymykner kan være vanskelig, i og med at anbefalingene kan være vidt forskjellige avhengig av hvilken pakke du ser på. Den vanligste utfordringen i norske hjem er sannsynligvis at det brukes for mye vaskemiddel, noe som verken er bra for lommeboken, miljøet eller klærne.

Vurder en vaskemaskin med automatisk dosering

En vaskemaskin med automatisk dosering kan være midt i blinken for deg som virkelig ikke vil tenke på dosering av vaskemiddel i hverdagen. Sjekk denne siden, det er flere produsenter som tilbyr maskiner som tar seg av hele prosessen på egen hånd. Det eneste du må gjøre er å stille inn maskinen én gang i henhold til instruksjonene og vaskemidlet du bruker, etter det trenger du bare å helle i vaskemiddel når det er tomt.

Tilpass til vannets hardhet og hvor skitten vasken er

På pakningene med vaskemiddel står det ofte forskjellige anbefalinger for henholdsvis hardt og bløtt vann. Vannet i Norge er vanligvis bløtt, det vil si at innholdet av kalsium og magnesium er lavt. Hvis du er usikker – sjekk med vann- og avløpsmyndighetene i området ditt.

Vannets hardhet er konstant, men hvor skitne klærne er kan variere mye. Vanligvis angis det en flytende skala for hvor mye vaskemiddel som skal brukes, fra svært lite skittent til svært tilsmusset. Legg merke til at vaskeresultatet er en kombinasjon av temperatur, vasketid, mekanisk bearbeiding og vaskemiddelet. Det er mulig å justere litt opp og ned på de forskjellige faktorene, samtidig som det er viktig å ikke bruke så mye vaskemiddel at det fortsatt er rester igjen i tøyet når det er ferdig vasket.

Maskiner med automatisk dosering har ofte programmer som automatisk måler hvor skitten klesvasken er, og etter det doserer vaskemiddel slik at det er eksakt tilpasset behovet. Det er virkelig en smart måte å vaske klær på!

Comments Off

You may also Like