Vanlig spørsmål om snorking

Vanlig spørsmål om snorking

Fra vi legger oss for å sove går det 5 minutter og da snorker mannen min vilt. Det er irriterende! Det spiller ingen rolle om han ligger på ryggen eller siden. Vi har prøvd å sove i hvert vårt soverom, men det er ingen god løsning. Hva kan gjøres med snorking?

Ja, snorking kan dessverre i noen tilfeller være svært forstyrrende for partnerens nattesøvn. Snorking oppstår når du sovner og musklene slapper av. Da faller tungen tilbake i halsen, og dette gir mindre rom for luften å passere, og da oppstår snorking. Å behandle snorking kan være svært vanskelig, men man kan se på om det er en årsak til snorking, man vet blant annet at enkelte medisiner, å sove på ryggen, alkohol, røyking, overvekt og nesepolypper kan være årsaken. av snorking.

Den typen medisiner som spesielt kan utløse snorking er medisiner som påvirker sentralnervesystemet (for eksempel beroligende og sovemedisiner), samt visse blodtrykksmedisiner. Noen kan også ha godt av en tungeskinne, den holder tungen på plass slik at den ikke faller ned i halsen. Tannlegen kan hjelpe med en tungeskinne.

Heldigvis er snorking i de fleste tilfeller en ufarlig tilstand, men for noen er snorking et symptom på søvnapné. Søvnapné er en tilstand hvor pasienten er preget av pustepauser under søvn.

Comments Off
×