Starte for deg selv

Starte for deg selv

Flere og flere går rundt med en drøm om å starte noe for seg selv. Noen velger å la det bli med drømmen, mens andre hopper uti det med begge beina. Det mange lurer på er hva man skal begynne med? De har en drøm om å drive noe for seg selv, men de vet ikke hva.

Hva skal man drive med?

Rådet til dem som lurer på hvilken bransje de skal starte i er å velge en bransje som du vet du kommer til å trives i, og hvor det finnes et udekket behov. Med udekket behov så mener jeg ikke at du trenger å være den eneste tilbyder, tvert imot. Det er en sterk indikator på at ingen ønsker å kjøpe det du selger, men at ikke det er flere tilbydere enn kunder. Med udekket behov så mener jeg at det finnes et område innenfor et større område som du kan dominere innenfor. Ny teknologi og nye vaner skaper hele tiden nye muligheter. Det er ikke mange årene siden det var utenkelig å drive et firma som tilbyr å skrive Facebook-innlegg for bedrifter, men i dag er det mange som lever av nettopp dette.

Kunnskap

Videre må du ha kunnskap om det du skal drive med. Men la ikke dette kunnskapstrollet være det som stopper deg, fordi det er relativt enkelt å tilegne seg ny kunnskap anno 2019. Det finnes en drøss med kurs blant annet på nett, i tillegg til mye gratis informasjon både på Google og på YouTube. Med mindre du skal drive et firma innenfor noe som krever et svennebrev så trenger du ikke kunne så ekstremt mer enn den du hjelper.

Det viktigste man trenger når man starter for seg selv er pågangsmot, lyst og tålmodighet. Og en stor porsjon med jernvilje.

Hvis du trenger finansiering* så kan primebanks.org være et sted å starte.

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Comments Off

You may also Like