Tenk på dette før du kjøper baderomsinnredning

Tenk på dette før du kjøper baderomsinnredning

Det finnes et gigantisk utvalg av baderomsinnredning på nett, og det kan være fristende å gå for rimeligste alternativ eller et tilbud som lover store besparelser. Likevel kan det være smart å regne litt på totalprisen, og ikke minst forsikre seg om at utstyret oppfyller kravene som stilles til utstyr som skal benyttes på våtrom.

Dusjkabinett er en smart løsning – når det er gjort gjøres riktig

De aller fleste nye bad bygges med løsninger der beboere dusjer rett på fliser, med underliggende membran, men dusjkabinett begynner å få en liten renessanse. Det er ikke minst takket være at et dusjkabinett per definisjon lukker dusjvannet inne i et kabinett, og på den måten fjerner belastningen på vegger og gulv. Det finnes flere nye spennende dusjkabinett, ta gjerne en titt på en nettside med baderomsinnredning for mer inspirasjon.

Det er relativt enkelt for en rørlegger å montere et dusjkabinett, og det er vel brukte penger. Det er kanskje spesielt tilkobling av vann inn til dusjkabinettet som er kritisk.

Er det mulig å montere ny baderomsinnredning selv?

I noen tilfeller kan det være mulig å montere baderomsinnredning selv, det kan for eksempel gjelde skap som monteres på eksisterende spikerslag. Dessuten er det selvfølgelig ikke forbudt å for eksempel bore i vegger med fliser på egen hånd, men fallhøyden er stor – spesielt hvis det er i et område med membran.

Det er akkurat denne fallhøyden man må være klar over. I vanlige oppholdsrom er det ikke spesielt mye som kan gå feil når man maler eller legger nytt gulv. På badet er situasjonen en helt annen, og vannskader står for en stor andel av forsikringsutbetalingene til norske husholdninger. Derfor er det også lurt å ha alt på plass når det gjelder montering allerede ved kjøp. De store produsentene av baderomsinnredning har mange forhandlere over hele landet, noe som er en fordel når utstyret skal installeres.

Comments Off

You may also Like