Hvor lenge vil blekkpatroner vare?

Hvor lenge vil blekkpatroner vare?

Hvis skriver ut mange ark, kan det ofte føles ut som du går tom for blekkpatroner ganske fort. Du må ofte kjøpe nye blekkpatroner og du spør deg selv «hvor mange sider kan jeg skrive ut før jeg går tom for blekk?”. Du vil ofte finne ut at din printer ikke skriver ut den eksakte mengden som produsenten sier, før den går tom. Dette er fordi opplysningene på nettet ofte er en generell retningslinje og ikke det eksakte antallet. Hver printer er også forskjellig som vil påvirke utfallet av hvor mye blekk som blir brukt.

Det er ikke noe enkelt svar på hvor lenge en blekkpatron vil vare. Hvis du forestiller deg at både du og en venn drikker hvert sitt glass med vann. Din venn er veldig tørst, men du er ikke. Hvor lang tid tar det før glasset med vann er tomt? Tiden vil variere ettersom vennen din mest sannsynlig vil drikke mye raskere enn deg, fordi han er tørst. Det er akkurat det samme med printere. Hvis du har to helt like printermodeller, men den ene er helt ny og den andre er gammel, så vil den nye vare lenger. Hva som printes har også betydning og kan forandre resultatet. Hvis du skriver ut bilder vil printeren bruke lenger tid og mer blekk. Så disse faktorene må også tas med i betraktningen.

Hvor mange utskrifter per blekkpatron?

For å få en røff idé av hvor mange utskrifter du kan gjøre per blekkpatron, kan vi gjøre et kjapt regnestykke. Hvis du ønsker å vite dette, tar du verdien produsenten av printeren har angitt, deler den på 100, og deretter ganger den med 15. De fleste produsenter beregner printerens kapasitet basert på 5% av siden dekket i blekk eller toner. Vanligvis dekker det vi printer ut ca. 10-15 % av siden. Dette vil som regel være en mer nøyaktig måling sammenlignet med den målingen produsenten sier. For å finne mer ut om blekkpatroner les mer her.

Comments Off
×